Solutii pentru incalzirea piscinelor si obtinerea
de apa calda menajera
      Utilizarea panourilor solare pentru incalzirea apei poate fi extrem de utila, avand in vedere cheltuielile relativ ridicate necesare atingerii acestui obiectiv prin folosirea surselor clasice de energie (electrica, gaz metan, combustibil solid). Energia termica solara este de obicei utilizata pentru mentinerea temperaturii dorite a apei din piscina. Reglarea temperaturii se face, de obicei, prin utilizarea unui cazan si a unei automatizari.
     Conditiile atmosferice si pierderile termice ale piscinei influenteaza in mod semnificativ dimensionarea panourilor solare, motiv pentru care o instalatie solara pentru incalzirea apei din piscina poate fi dimensionata numai cu aproximatie.
      In acest caz, deoarece apa din piscina nu poate fi introdusa in circuitul termic al panourilor, este necesara utilizarea unui schimbator de caldura, sau a unor conducte radiante pe muchiile interioare ale piscinei.

     Schema de functionare este redata in continuare:
Diagram 10
PANOSOL 2012 ® - trademark

Terms of use
    Online shop with Panosol products
Panosol resellers near you
Why Panosol
Catalog Instalatii Solare
Panou Solar cu Tuburi Vidate
Automatizare Solara SR868C8
contact +40(0) 764 457 607 panosol@panosol.ro
Panouri solare
    Pentru preluarea excendentului de aport termic din intervalul octombrie-aprilie,se recomanda cuplarea sistemului solar de incalzire a piscinei la o instalatie de aport la incalzirea locuintei. Astfel perioada de amortizare a investitiei va fi redusa la jumatate.