Solutii pentru aport la incalzire si obtinere de
apa calda menajera
      Cele mai bune performante la sisteme de aport la incalzire cu

panouri solare

se obtin in cazul caselor bine izolate, cu incalzirea prin pardoseala sau prin perete, sau cu calorifere care functioneaza la temperaturi joase.
      Avand in vedere conditiile meteorologice si raportul invers intre necesarul de aport de incalzire respectiv intensitatea si numarul orelor insorite iarna, ne confruntam cu faptul ca tocmai iarna cand este nevoie de cel mai mare aport la incalzire atunci se va obtine un aport mai mic decat s-ar obtine in timpul verii. Tocmai din aceasta cauza incalzirea cu panouri solare se poate folosi doar ca un sistem complementar pe langa un alt sistem de incalzire ( cu cazan pe lemne, peleti, gaz, electric etc).
Diagram 11
Diagram 12
     Pentru incalzirea locuintei, dimensionarea sistemului se face Ón functie de media lunara a insoririi pe metru patrat. De exemplu, in Bucuresti, in intervalul octombrie-martie se poate obtine o cantitate de caldura de circa 2 kW, in medie, zilnic, de pe o suprafata de colector de un metru patrat. Astfel se poate determina cantitatea de caldura ce poate fi produsa zilnic de instalatie.
     Sistem solar pentru apa calda menajera si aport la incalzire.
PANOSOL 2013 ® - marca inregistrata

Termeni si conditii
Ghid de proiectare instalatii solare
Distribuitori Panosol in orasul tau
Magazin online Instalatii Solare si Panouri Solare
Catalog instalatii solare si panouri solare
Magazin Online Panouri Solare
contact 0766 055 404 vanzari@panosol.ro
Panouri solare
Ghid de montaj instalatii solare Panosol
Ghid de montaj instalatii solare Panosol
Ghid de montaj instalatii solare Panosol
Ghid de montaj instalatii solare Panosol
     Sistem solar pentru  aport la incalzire.
    Pentru preluarea excendentului de aport termic din intervalul mai-septembrie,se recomanda cuplarea sistemului solar de aport la incalzire la o instalatie de incalzire piscina. Astfel perioada de amortizare a investitiei va fi redusa la jumatate.